Mariene Biologie op de middelbare school

Je zit op de middelbare school en je vindt mariene biologie cool, wat nu?

Als je mariene biologie interessant vindt dan kun je een aantal dingen doen om meer over mariene biologie te weten te komen. Je kunt jezelf inlezen via boeken of websites, je kunt deelnemen aan mariene biologische excursies, je eigen onderzoek opzetten, of je kunt mariene biologie gaan studeren natuurlijk. Hieronder staat over deze onderwerpen meer informatie.

Deelnemen aan activiteiten rondom mariene biologie

Op deze pagina, marienebiologie.org, delen we veel nieuws over de mariene wereld, waaronder allerlei activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Kijk eens in de agenda voor lezingen, tentoonstellingen, excursies, werkgroepen of beach cleanups! Door met een activiteit mee te doen leer je snel andere mensen met dezelfde interesses kennen, en het is natuurlijk ook heel leuk om met mariene biologie bezig te zijn.

Profielwerkstuk (NL) of eindwerk (Be)

Als je tijdens je middelbare school de kans krijgt om zelf een onderzoek uit te voeren, dan is dit een geweldige kans om al eens kennis te maken met mariene biologie. Vaak is het mogelijk om bijvoorbeeld bij een onderzoeksinstituut, vereniging, of een universiteit zelfstandig een onderzoek op te zetten, je kunt dan het beste eens met je leraar overleggen hoe je contact legt. Heb je een specifiek onderwerp wat je heel leuk vindt? Kijk dan eens of je een instituut of universiteit kunt vinden die op dit onderwerp werkt, en wellicht willen ze je wel met je onderzoek helpen.

Wat moet ik doen tijdens mijn middelbare school om Mariene biologie te gaan studeren?

Het is belangrijk om tijdens je middelbare school goed te kijken of je vakken/cursussen je toegang geven tot de studie biologie. Bekijk hiervoor het onderdeel ‘mariene biologie studeren’, hier vindt je de toelatingseisen voor de universitaire opleidingen in België en Nederland. Het is belangrijk om hier op tijd over na te denken, omdat sommige vakkenpakketten (profielen) geen toegang geven tot de bachelor biologie.